ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

22/10/2022

Η ΑΑΔΕ εισβάλει στο σπίτι σου ελεύθερα και με το Νόμο... 4978/2022

Κι ενώ το πανελλήνιο ασχολείται καθημερινά ενδελεχώς με υποθέσεις πορνείας και μαστροπείας, η κυβέρνηση πέρασε στα μουλωχτά, χωρίς την ανάλογη δημοσιότητα, το νόμο 4978/2022, ΦΕΚ Α190/ 07.10.2022 με θέμα:

Κύρωση Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.




Με το νόμο αυτό ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο η ΑΑΔΕ, μπορεί να εισπράξει αναγκαστικά τις οφειλές πολιτών ή νομικών προσώπων προς το δημόσιο. Υπενθυμίζω πως η ΑΑΔΕ είναι μια αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα και καμία σχέση δεν έχει με το Δημόσιο.

Γιώργος Πιτσιλής -  Διοικητής ΑΑΔΕ

Ο συγκεκριμένος νόμος διαφέρει πολύ από οποιοδήποτε άλλο νόμο έχει εκδοθεί και ψηφιστεί από το Σώμα της Βουλής των... Ελλήνων αφού καταργεί κάθε έννοια δικαίου και οικογενειακού ασύλου.

Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματά του, σύμφωνα με τα οποία εξουσιοδοτούνται απλοί υπάλληλοι της ΑΑΔΕ χωρίς ένταλμα από τη Δικαιοσύνη να μπαίνουν ξαφνικά στα σπίτια μας και να ψάχνουν για ο,τιδήποτε πολύτιμο μπορεί να κατασχεθεί.

........................

Ενώ λοιπόν αρχικά ο νόμος αναφέρει πως είναι απαραίτητο να προηγηθεί ατομική ειδοποίηση...

Άρθρο 4 

Ατομική ειδοποίηση

1. Με την εξαίρεση των φόρων και των λοιπών δημοσίων εσόδων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ.Φ.Δ., για τα οποία εφαρμόζεται αποκλειστικά ο ως άνω Κώδικας, καθώς και των δημοσίων εσόδων της περ. β΄ της παρ. 6 του άρθρου 2, μετά την καταχώριση του χρέους ως δημοσίου εσόδου κατά την παρ. 5 του άρθρου 2, η ΑΑΔΕ εκδίδει ατομική ειδοποίηση, την οποία είτε αποστέλλει ταχυδρομικά στον οφειλέτη και στα συνυπόχρεα πρόσωπα είτε την κοινοποιεί σε αυτούς σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κ.Φ.Δ. 

αμέσως πιο κάτω αναφέρει:

3. Η παράλειψη αποστολής ή κοινοποίησης της ειδοποίησης της παρ. 1 δεν ασκεί επιρροή στο κύρος των αναγκαστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά του οφειλέτη.

2. Δεν απαιτείται η κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης υπερημερίας για την επιβολή κατάσχεσης στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων ή χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του υπόχρεου ή τρίτου.

........................

    

Ο,τιδήποτε τραγελαφικό περιγράφεται στο νόμο αυτό αφορά οφειλέτες που οφείλουν από 500 ευρώ και πάνω:

4. Δεν επιβάλλεται κατάσχεση ακινήτων, καθώς και κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, εφόσον το συνολικό ύψος του χρέους υπολείπεται των πεντακοσίων (500) ευρώ.

........................

Η διενέργεια κατάσχεσης γίνεται από έναν απλό δικαστικό επιμελητή ή έναν υπάλληλο της ΑΑΔΕ, όχι μετά από παραγγελία εισαγγελέα όπως θα περίμενε κανείς, αλλά μετά από παραγγελία του Διοικητή της ΑΑΔΕ! Ορίζεται μάλιστα και ως μάρτυρας ένας απλός πολίτης ο οποίος αν αρνηθεί, διώκεται ποινικά !!!

Άρθρο 10 

Ενέργεια κατάσχεσης κινητών στα χέρια του οφειλέτη 

1. Η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη ενεργείται από δικαστικό επιμελητή ή υπάλληλο της ΑΑΔΕ με την παρουσία ενός ενήλικα μάρτυρα, μετά από έγγραφη παραγγελία του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που περιέχει το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη, και αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο την επωνυμία του, καθώς και τον Α.Φ.Μ. του, εφόσον υπάρχει, το είδος και το ποσό της οφειλής. Σε περίπτωση άρνησης του προσκληθέντος μάρτυρα, ο εντεταλμένος για την κατάσχεση ενεργεί μόνος και αυτός που αρνείται διώκεται κατά το άρθρο 169 του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.).

                                            ........................

Το παρακάτω απόσπασμα το παραθέτω χωρίς σχολιασμό:

Άρθρο 11 

Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη 

1. Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.


Ξαναδιαβάστε το προσεκτικά:

Άρθρο 11 

Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη 

1. Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.

........................

Μπορεί λοιπόν "ο έχων την εξουσία" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νόμος, αφού εισβάλει στο σπίτι σου, να κατασχέσει τα πάντα; Όχι βέβαια:

Άρθρο 17

Ακατάσχετα 

1. Εξαιρούνται από την κατάσχεση: α) τα πράγματα που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, και β) προκειμένου για πρόσωπα που με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την εργασία τους.

Θα σου αφήσει υποχρεωτικά την οδοντόβουρτσα, μερικά κουταλοπήρουνα και κάποια χρήσιμα για τη δουλειά σου αντικείμενα. Αν πχ είσαι ηλεκτρολόγος δεν μπορεί ο έχων την εξουσία να σου πάρει όλα τα κατσαβίδια. Υποχρεούται να σου αφήσει μερικά για να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

........................

Έτσι, αφού σου κατασχέσουν σχεδόν τα πάντα (πλην της οδοντόβουρτσας) θα τα βγάλουν με συνοπτικές διαδικασίες σε 15 μέρες στο σφυρί:

Άρθρο 19 

Πρόγραμμα πλειστηριασμού

1. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, μετά την παρέλευση τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερών από την κατάσχεση, μπορεί να εκδώσει πρόγραμμα πλειστηριασμού.

4. Εάν η αξία των κατασχεμένων, με βάση την εκτίμηση της έκθεσης κατάσχεσης, δεν υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ, τον πλειστηριασμό μπορεί να ενεργήσει και υπάλληλος της ΑΑΔΕ παρουσία δημοτικού συμβούλου ή συμβούλου δημοτικής κοινότητας ή δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου ΟΤΑ ή αστυνομικού οργάνου. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ μπορεί να καθορίζεται κάθε ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου.



Αυτά και άλλα παρόμοια που σε αφορούν άμεσα περιγράφονται στο νόμο αυτό. Είναι υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη να τον διαβάσει, έτσι ώστε να γνωρίζει πώς πράττει σύσσωμο το κομματικό Σύστημα εις βάρος του και τι να περιμένει στο μέλλον.

Και επειδή παρατηρώ κάποιους οπαδούς του κόμματος της μείζονος  αντιπολίτευσης να κατηγορούν αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση για το νόμο αυτό, να υπενθυμίσω πως το έκτρωμα που ονομάζεται ΑΑΔΕ ιδρύθηκε το 2016 με το νόμο 4389/2016 της κυβέρνησης Τσίπρα, κατά παράβαση της εντολής που είχε πάρει από τον ελληνικό λαό μέσω του δημοψηφίσματος.



Αποδεικνύεται λοιπόν για άλλη μια φορά πως όλα τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν συντονισμένα κατά των Ελλήνων πολιτών.


                  ---------------------------------------------------


Ο πολιτικός φορέας  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι ο μόνος πολιτικός οργανισμός που από την πρώτη στιγμή είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες πολίτες για την αρχή φάντασμα που ακούει στο όνομα ΑΑΔΕ και για τον ύπουλο και ανθελληνικό της ρόλο.


 

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΪΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.



ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥ ΣΕ FACEBOOK TWITTER ΚΑΙ INSTAGRAM:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/alabanosdimitris

 TWITTER: https://twitter.com/dimala76

  INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dimitris_alabanos/

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ