ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

11/12/2022

Διαφθορά - ένα διαχρονικό φαινόμενο

Όποιος θεωρεί την περίπτωση Καϊλή ως ένα μεμονωμένο περιστατικό χρηματισμού πολιτικού, προκειμένου να προωθηθούν κάποια σκοτεινά συμφέροντα, εις βάρος του δικαίου και των συμφερόντων αυτών που (υποτίθεται) πως εκπροσωπεί, πλανάται πλάνην οικτράν.



Διαχρονικά υπήρξαν και υπάρχουν και στην ελληνική πολιτική σκηνή (και παρασκήνιο) δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών.
Σήμερα τα λεφτά βρέθηκαν σε βαλίτσες, άλλοτε σε Pumpers ή στα ταμεία κάποιων κομμάτων και κάποτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς off shore εταιριών.



Η διαφορά στη σημερινή περίπτωση είναι πως ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι ξένοι ελεγκτικοί και πειθαρχικοί μηχανισμοί με τα γνωστά ως τώρα αποτελέσματα.
Στην Ελλάδα όμως υπάρχει το πλυντήριο που λέγεται εξεταστική επιτροπή της βουλής που λειτουργεί εκ του αποτελέσματος ως μέσο συγκάλυψης και ξεπλύματος τέτοιων συναλλαγών.



Εμετική είναι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που ενώ είχε τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο την Καϊλή, έσπευσε να την διαγράψει πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις με τον Ανδρουλάκη να νίπτει τας χείρας του.
Εμετικά και τα αντανακλαστικά των άλλων κομμάτων που ως μωρές παρθένες ποιούν τη νήσσαν κοιτάζοντας από την άλλη λες και η διαφθορά δεν τους αγγίζει.



Από την άλλη πλευρά μια μεγάλη μερίδα πολιτών, ίσως η πλειοψηφία, αντιμετωπίζει το γεγονός ως άλλο ένα περιστατικό τύπου Πισπιρίγγου ή τύπου μαστροπείας Σεπολίων. Παρακολουθεί το θέμα από τα κανάλια, ανάμεσα στα παιχνίδια του μουντιάλ, μασουλώντας ποπ κορν  και διψώντας για αίμα - αυτή τη φορά της Καϊλή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το καθεστώς θα του προσφέρει απλόχερα στο πιάτο την ευρωβουλευτή αφού είναι γνωστό ότι ενίοτε δε διστάζει να θυσιάσει τα ίδια του τα παιδιά προκειμένου να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.



Οι δε πολίτες είναι τα μεγάλα θύματα αλλά και οι μεγάλοι θύτες συγχρόνως. Γιατί εξ αιτίας της αδιαφορίας και κυρίως της αδράνειάς τους έχουν περιοριστεί σε απλοί θεατές της ίδιας τους ζωής με αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

               ----------------------------------                           

Η λύση είναι μία και μοναδική. Ένωση και άμεση ενεργοποίηση όλων των πολιτών. Έξω από τα κόμματα, τα δόγματα και τις ψευτοϊδεολογίες. Έξω δηλαδή από όλα όσα μας χωρίζουν και μας κρατάνε σε απόσταση από τον κοινό στόχο και σκοπό. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την άμεση διαχείριση της πολιτείας μας και της ζωής μας της ίδιας.



Και η ένωσή μας αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα στους κόλπους του μοναδικού πολιτικού φορέα της πατρίδας μας, την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ  ιδρύθηκε και στελεχώθηκε από Έλληνες πολίτες προερχόμενοι από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους οι οποίοι ενώθηκαν αφήνοντας πίσω τους όλα όσα μας χωρίζουν, συνθέτοντας πολιτική μέσα από τις διαφορετικές τους ιδέες, πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Όπως ακριβώς επιτάσσει η Δημοκρατία.

Δημήτρης Αλαμπάνος   -   Εκπαιδευτικός
Υπ. βουλευτής ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥ ΣΕ FACEBOOK TWITTER ΚΑΙ INSTAGRAM:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/alabanosdimitris

 TWITTER: https://twitter.com/dimala76

  INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dimitris_alabanos/

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ